• ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 210 24 00 366
  • ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ 40€

Niche αρώματα: Μάθε τι είναι και δοκίμασε τα

Αναρτήθηκε 17/04/2024

Τα αρώματα που μπορείς να βρεις στην αγορά είναι δεκάδες, χιλιάδες, δεκάδες χιλιάδες!

Σήμερα ωστόσο θα μιλήσουμε για μία ιδιαίτερη κατηγορία αρωμάτων: Τα Niche αρώματα που αποτελείται από τις πιο ξεχωριστές μυρωδιές που θα μυρίσεις ποτέ.

Είμαι η Εύα , είμαι CEO των iperfumes και λάτρευα τα αρώματα πολύ πριν αρχίσω να ασχολούμαι επαγγελματικά με αυτά. 

Τα προηγούμενα χρόνια της ζωής μου , έως το 2016 που ξεκίνησε η δημιουργία του brand μας, φορούσα φανατικά Gucci Rush και Versace Crystal Noir. Αρώματα που μέχρι σήμερα λατρεύω και έχω συνδέσει αμέτρητες αναμνήσεις μαζί τους, αρώματα που ανήκουν στη κατηγορία designer. Designer είναι η κατηγορία αρωμάτων που ανήκουν σε μεγάλους οίκους, όπως Chanel . Christian Dior , Versace etc.

Αντίστοιχα υπάρχουν και τα celebrity αρώματα, όπως το Billie Eilish -πολύ αγαπημένο επίσης-  αρώματα που έχουν την υπογραφή δηλαδή κάποιου καλλιτέχνη. Συνήθως πιο απλές συνθέσεις αρωμάτων συναντάμε σε αυτή τη κατηγορία καθώς στόχος τους είναι να "αρέσουν σε όλους"¨.

Τι είναι τα niche αρώματα;

Τα niche αρώματα είναι αρώματα που δημιουργούνται από αρωματοποιεία ή από brands τα οποία εξειδικεύονται αποκλειστικά στο άρωμα. Είναι μικρότερης και πολύ πιο επιλεκτικής εμβέλειας και δεν τα μυρίζεις παντού γύρω σου. Αφενός γιατί είναι πολύ ιδιαίτερα και αφετέρου γιατί δεν είναι διαθέσιμα παντού. Η λέξη «niche» άλλωστε, σημαίνει «ένα προϊόν ή μία υπηρεσία που απευθύνεται σε μικρό κοινό και γνώστες». Με άλλα λόγια, τα niche αρώματα δεν απευθύνονται στη μάζα και δεν έχουν σαν στόχο να ικανοποιήσουν το ευρύ κοινό.

Είναι αρώματα που πρέπει να αναζητήσεις, που πρέπει να ξέρεις να τα εκτιμάς, που πρέπει να μελετάς την ιστορία τους και τις «μύτες» που τα δημιούργησαν. Αυτές οι «μύτες» είναι οι αρωματοποιοί και ο κάθε ένας έχει μοναδικές ιδιότητες, αφού καταφέρνει να μεταφέρει στιγμές, τοπία και συναισθήματα μέσα σε ένα μπουκάλι.

Η λεπτή γραμμή

Αν αγαπάς τα αρώματα, τότε σίγουρα θα αναρωτιέσαι αν αρώματα όπως το Chanel No 5, τα αρώματα των οίκων Guerlain και Tom Ford ανήκουν στην niche κατηγορία. Η απάντηση είναι και ναι και όχι. Τα αρώματα του αρωματοποιείου του οίκου Guerlain στο Παρίσι ναι, είναι Niche. Ομοίως, τα Private Blend αρώματα του οίκου Tom Ford μπορούν να θεωρηθούν Niche. Το ίδιο ισχύει και για την σειρά Armani Privé του οίκου Armani.

Αρώματα όπως τα λατρεμένα Diptyque και Acqua di Parma, Jo Malone, Byredo, by Kilian και Penhaligons, επίσης θεωρούνται niche καθώς ανήκουν σε brands που ασχολούνται ξεκάθαρα με το άρωμα.

Τα όρια θολώνουν καθώς ολοένα και περισσότερες γυναίκες και άνδρες, αναζητούν ιδιαίτερες, ξεχωριστές, μοναδικές μυρωδιές (δεν είμαι μόνη μου) και έτσι, μεγάλοι οίκοι δημιουργούν ειδικές σειρές όπως η σειρά Olfactories του οίκου Prada η Herrera Confidential Collection της Carolina Herrera. Το ποιο θα διαλέξεις για να ξεχωρίσεις είναι δικό σου θέμα αλλά και εδώ θα ήθελα να βοηθήσω.

Παρακάτω έχω διαλέξει μερικά από τα δικά μου αγαπημένα, niche αρώματα που δεν θα βρεις παντού ή τουλάχιστον, δεν θα μυρίζεις παντού γύρω σου.

·         Xerjoff Italica Aν ψάχνεις το πιο ιδιαίτερο άρωμα βανίλιας, σίγουρα θα σε συναρπάσει.

·         Maison Franscis Kurkdjian 724 Aν σου αρέσουν τα δροσερά και πιο ανάλαφρα αρώματα.

·         Diptyque Eau Duelle Για τους λάτρεις των skin scent , ένα μαγικό ταξίδι αισθήσεων σας περιμένει.

·         Le Labo Another 13 καθαρό άρωμα musk με νότες από cetalox Που θυμίζει μια εξελιγμένη έκφανση του molecule 01.

·         Xerjoff Opera Είναι bossy. Το "Opera" είναι πονηρό και λίγο "dirty", ένα άρωμα αποστακτικού πόθου χωρίς ίχνος μέτρου.

·         Parfums de Marly Oajan Ένα μυστηριακό άρωμα μπαχαρικών εμπνευσμένο από τα Βασιλικά Αραβικά άλογα που αποπνέει long lasting ερωτισμό και υψηλές προσδοκίες.

·         Penhaligon's Cairo Aν κλείσεις τα μάτια είναι λες και βρίσκεσαι στη μέση Ανατολή στους Άραβες, στον πολιτισμό ,στα χρώματα τους τις μυρωδιές τους στην περιπλάνηση.. Μεθυστικό και έντονο.

·         Kilian Smoking Hot Θα κλέισω με τη περιγραφή του Kilian για το συγκεκριμένο αρωματικό έπος. Δεν υπάρχει ένας τρόπος να είσαι “hot”.  Ίσως είσαι καλός, ίσως είσαι κακός. Ίσως είσαι καλύτερος όταν είσαι κακός... Ίσως σου αρέσει να είσαι εσύ, ή μια διαφορετική εκδοχή του εαυτού σου. Το βράδυ, δεν υπάρχουν κανόνες παρά μόνο ένας, απλά smoking hot!» - Kilian Hennessy

 

        Happy perfume hunting αγαπημένοι μου αναγνώστες !